Primer de tot, des de l’assemblea en defensa de Cals Flares volem agrair a tothom que ha participat en aquesta campanya en defensa de l’espai, amb el seu suport i/o acudint a la manifestació. També felicitar-nos perquè entre totes hem aconseguit aturar el desallotjament del Centre Social Okupat Autogestionat.

La manifestació del dissabte 28 va tindre un èxit de convocatòria a pesar de la pandèmia i del mal oratge i la valorem com una gran victòria. Una mobilització a la qual van acudir unes 250 persones no només de la nostra ciutat sinó també dels pobles del voltant i d’altres parts del País Valencià, de nord a sud. Diversos col·lectius i també companyes a títol individual que ens van acompanyar pels carrers d’Alcoi en una mostra de força que ens diu amb total claredat que el barri de El Partidor està més viu que mai, que organitzant-nos i lluitant podem fer front al capitalisme més abrupte que especula amb l’habitatge i les vides del nostre veïnat i, per últim, que a la nostra ciutat s’enceta una nova etapa de lluita veïnal per fer front als problemes tan greus que ens afecten de manera directa i immediata.

Com moltes ja sabreu, Cals Flares va ser okupat el 2007 en plena bombolla immobiliària i després de molts anys d’abandonament total per donar una solució a la manca d’espais socials i comunitaris. Des de llavors s’han realitzat múltiples activitats de caràcter lúdic, formatiu i cultural com l’espai de la biblioteca social i l’hort popular, presentacions de tota mena de llibres, debats, concerts que han ajudat a donar veu a l’escena musical local, tallers d’autoaprenentatge de serigrafia o soldadura que han donat una formació i una una ocupació professional, autodefensa, ioga, i un llarg etcètera.

Cals Flares ha esdevingut un punt de trobada intergeneracional i dinamitzador del barri de El Partidor, un barri sovint abandonat pels diferents governs de la ciutat i que pateix un abandonament absolut, mostrant especialment la seua fragilitat en estos últims anys amb el la caiguda i enderroc de molts dels edificis que conformen el barri. Cals Flares, un espai què és l’únic d’estes característiques en les comarques del voltant, no és només punt de trobada per a la gent de El Partidor, sinó què ha sigut un lloc que diferents col·lectius i persones d’altres pobles i ciutats han fet seu al llarg dels anys i els ha permès desenvolupar activitats diverses.

A més, la defensa de Cals Flares no és només la lluita per un espai necessari per al barri, és també la lluita contra la especulació urbanística i immobiliària i contra entitats com la SAREB que acumulen edificis i que prefereixen tindre’ls buits abans que posar-los a un preu accesible. La SAREB és coneguda com el banc dolent, però en realitat és una immobiliària d’«actius tòxics», són les sobres de la bombolla immobiliària rescatades amb diners públics, és una entitat que ha rebut milers de milions d’euros per part de l’Estat i de la Unió Europea i, en última instància, és el mateix Estat qui l’avala. És a dir, una vegada més els diners de tothom entregats per als beneficis privats dels bancs.

La suspensió del desnonament és temporal i hem de seguir lluitant per un Cals Flares viu, autogestionat i autònom, per espais que dinamitzen el barri i que avantposen un model humà i comunitari que pose la vida i les necessitats del veïnat per davant dels beneficis econòmics.

Per tots els motius esmentats es va convocarla manifestació del dissabte 28 de novembre, s’ha estat lluitant estes darreres setmanes i es continuarà lluitant fins trobar una solució definitiva per a Cals Flares, una solució digna per al barri i el el seu veïnat i que no atenga a tractes especulatius.

Per últim, volem tornar a donar les gràcies a tothom que d’una manera o altra heu format part de Cals Flares i de la lluita col·lectiva i la pressió popular que ha permès suspendre temporalment el desallotjament convocat per al dimarts dia 1 de desembre i que demostra que organitzant-nos i lluitant de manera col·lectiva podem aconseguir petites i grans victòries.

Seguirem informant de la situació.

Per un Cals Flares viu, autogestionat i autònom!