Motius per defensar Cals Flares

Borja

No entenc l’Alcoi que em va acollir sense aquest espai obert a tothom. Aquest CSO va ser com una segona casa per a mi i em va permetre conèixer gent per mitjà d’activitats gratuïtes amb les quals vaig aprendre no sols artesanies, també a contribuir a una comunitat activa, plural i solidària. Gràcies a Cals Flares la gent d’Alcoi pot accedir a programació contracultural gratuïta i ser part d’aquesta contracultura tan necessària per a construir l’esperit crític que ens ajuda a desenvolupar-nos en una societat cada vegada més diversa en la que potser no trobem el nostre lloc.

Borja Soria
Antic veí del barri

El Diluvi

Tot espai alliberat i autogestionat és cultura i és cohesio. En ell vam gravar el nostre primer videoclip, i en ell vam poder començar a actuar. Salvem Cals Flares!

El Diluvi
Grup de música

Júlia

Perquè una ciutat, sense espais com Cals Flares, és menys ciutat, menys barri, menys persones.

Júlia
Grup de música

Lídia

Les cases per a les persones. Els barris per a les veïnes.

Lídia Vila Vaello
Treballadora de la cultura

Ultrasolar

Un espai social de referència a les comarques del sud del País Valencià, que ha esdevingut i esdevé un enclavament primordial per a la lluita contra la degradació del barri del Partidor. Nosaltres ens mirem en vosaltres per continuar amb la mateixa lluita ací al barri de Carolines. Una abraçada solidària des d’Alacant (ciutat mutant)!

Ultrasolar
Jardí comunitari de Carolines (Alacant)

Lluís

Cals Frares és un espai important per al manteniment d’una activitat social i cultural de caràcter alternatiu. Seria una pèrdua irremeiable que es veiés obligat a cessar les seues activitats per un desallotjament. A més, a més, la SAREB és un fons immobiliari que representa la pitjor cara del neoliberalisme furtant literalment els habitatges a les persones i els col·lectius més desfavorits i els que més ho necessiten.

Lluís Torró Gil
Historiador, professor d'Història Econòmica a la Universitat d'Alacant i ex-regidor a l'Ajuntament d'Alcoi i ex-diputat a les Corts Valencianes per EUPV

CNT-AIT

Cals Flares per nosaltres no són un col·lectiu més, sinó els nostres cosins germans. Quan fem activitats i necessitem el seu espai, les seues portes estan sempre obertes i això és d’agrair.
També cal dir que fan una gran tasca des de fa anys en donar vida al barri del Partidor (sobretot als estius). Així que després de tants anys fent aquesta tasca és inadmissible que vulguen, per mera especulació sense cap sentit, fer-los fora sense cap mirament (Com passa sempre en aquests casos de desnonaments).
Força i resistència, companys.

CNT-AIT
SOV d'Alcoi

Mari Carmen

Per a mi Ca’ls Flares es un lloc on conéixer gent i poder passar bons moments que falta ens fan

Mari Carmen Aparisi i Ortega

Berta

Cals flares té un paper ben important en la ciutat d’Alcoi, ofereix un espai sense cap ànim de lucre, en cultura, unió social, reflexió política… On es formen sinèrgies, xarxes i connexions entre la gent i diversos col·lectius dels pobles i ciutats dels voltants. Un espai que promou l’activitat del veïnat, però també d’acollida al nouvingut, tot sempre amb un caràcter de voluntariat i ple de gent que ho gestiona motivada per aconseguir una societat més justa.
Per mi va ser un lloc de retrobada amb la ciutat després de gairebé 20 anys de no viure-hi, on vaig conèixer gent nova, on vaig sentir-me acollida, vaig fer activitats de tota mena, tallers, on vaig compartir dinars i sopars, col·laborar en la comunitat i el veïnat del Partidor. Gràcies a conèixer aquest espai vaig tornar a tenir esperança en la ciutat on vaig néixer, en la seva gent, vaig sentir que hi ha una mobilitat i un esperit social i comunitari, que no està tot perdut. Perdre aquest espai simbolitzarà la perduda d’opcions de lleure, cultura, d’opció social i de lliure gestió, que no siguin polititzades i controlades per l’economia com tota la resta.
És un pas enrere.

Berta Miralles Sanjuan
Professora de secundària i artista plàstica

Lluís

En cultura, l’autonomia d’acció, gestió i producció és un valor únic per a salvaguardar la necessària visió independent i crítica. Això també és una societat avançada, no únicament el 5G. Per això, deixar caure Cals Flares és deixar anar una mica més la cultura.

Lluís Català Oltra
Professor del Dpt. de Sociologia II de la Universitat d'Alacant i del Campus d'Alcoi de la mateixa institució

Pere

Ca’ls Flares per a mi és un punt d’unió social i cultural imprescindible que no ha de desaparèixer.

Pere Serrano Colomina
Camioner i veí del barri

Damià

Per a mi, Ca’ls Flares ha sigut, és i serà un espai alternatiu únic en les nostres comarques centrals, un nexe d’unió entre tot tipus de gents, grups, artistes, escenes i col·lectius que han enriquit la cultura local i han donat vida al barri del Partidor; un lloc o poder desenvolupar el nostre pensament crític gràcies a les mentalitats que qui han gestionat el C.S.O. i les activitats que s’han portat a terme, unes més lúdiques com les cafetes, altres més artístiques com concerts i exposicions i altres més culturals com qualsevol de les jornades i trobades que s’han donat lloc en els últims anys.
El desallotjament de Ca’ls Flares suposa matar (més encara) la poca vida que li queda a una ciutat en decadencia absoluta, matar (més encara) el centre pel qual tot el món suspira (però que ningú fa absolutament res per ell) i donar-li ales (més encara) al capitalisme abrupte que a tots ens estrangula a poc a poc.

Damià Llorens
No-músic electrònic i emprenedor musical

Cato

Per a mi Cals Flares, ha sigut un lloc d’encontre on conèixer gent excepcional, un lloc on l’estima al que ens fa créixer t’atrapa.

Rafa Gisbert Balaguer "Cato"
Músic, compositor i productor

La Gamberra

Nos adherimos al apoyo del centro social Calsfrares, por su misión tanto política y cultural con este espacio y la creación de lugares liberados y autogestionados que dotan a la ciudadanía de un espacio de creación, empoderamiento y participación por y para el pueblo.
Rechazamos las políticas especulatorias del espacio por parte de la SAREB, que pretende reapropiarse de propiedades que han estado abandonadas a su suerte, provocando su deterioro y que la ciudadanía organizada, ha recuperado y liberado para la creación de espacios comunitarios.

CSOA La Gamberra de Valencia

Marino

El centre social Ca’ls Frares és un lloc de trobada. Tallers, teatres, xerrades, concerts…sempre autogestionat. Li dóna vida al barri i ajuda a pensar un món més just. Estic en contra del seu desallotjament.

Marino Lucas i Lledó
Llaurador i veí del barri del Partidor

Duna

Per a mi Cals Flares ha sigut, i serà la casa de tots, un punt de trobada, de conéixer gent i compartir idees, un lloc on aprendre coses de forma gratuïta. On anar juntar-se independentment de l’edat, i intentar fer coses boniques encara que no sempre es puga.
Durant l’estiu, quan Alcoi està mort, anar a sentir música en directe i sopar bo i a preus populars sabent que els diners van per al benefici comú.
És una casa a la que sempre se la tindrà una estima, encara que per benefici de uns pocs vulguen tancar.

Duna Espí Castelló
Artista terrissera

Helena

Aquest és un lloc de trobada veïnal intergeneracional com hi ha pocs. Amb oferta cultural variada, divertida i oberta a tothom. Gràcies a Cals Flares és fa xarxa humana: ens coneixem, trobem i cuidem.

Helena Casanoven

Andrea

Para mi Cals Flares es un espacio dónde aprender cosas nuevas, conocer mejor a la gente del barrio y a nosotros mismos.

Andrea Martínez Suárez

Manel

Cals Flares és un espai fonamental per la cultura del Partidor, Alcoi i les comarques centrals.

Manel Mengual Cabanes
Actor i titellaire

Rebeca

L’espai Cals Flares té un important paper com a espai d’integració cultural, on pot confluir diversitat de gent, i que promou el desenvolpament tant individual com col·lectiu de molta gent del barri i dels voltants.

Rebeca Romero Hawley

Jordi

Per a mi Cals Flares és un lloc d’encontre, de solidaritat veïnal i de transmissió en valors, a més, a més, és un espai que ha donat suport a altres organitzacions i associacions així com grups musicals al llarg de la seva història, la seva desaparició suposaria la fi d’un moviment veïnal fort i estructurat.

Jordi Cantó
Estudiant d història de l Universitat d Alacant

Ignasi

Per a mi és un espai de trobada entre la gent que li agrada compartir el seu temps en activitats col·lectives.

Ignasi Sellés
Bona persona, de Beniarrés.

Casal Tio Cuc

Per a nosaltres Ca’ls Frares és un espai que sempre ha obert la porta a tots aquells projectes transformadors que qüestionen als qui precisament el volen tancar.

Casal Popular Tio Cuc d'Alacant

Organic Loobo

Ca’ls Flares ha sigut un punt de trobada entre artistes durant molts anys. La cultura es transmiteix de les persones per a les persones, i aquest espai ho ha fet possible portant projectes de tot tipus i per a tots els públics. Si ens lleven Ca’ls Flares, ens lleven una part de cada persona que ha acudit i participat d’aquest espai. Molta força per a mantindre en peu la cultura.

Organic Loobo
Empresa tèxtil

Núria

Fa anys que vaig a Cals Flares com a centre social, és un espai obert on la gent pot anar a compartir, aprendre i gaudir, sempre des del respecte, la igualtat i la inclusió social.
Pensé que espais com aquest és importat que es mantinguin al nostre poble com centres social autogestionats.

Núria Jordà Cabanes
Psicòloga i prospectora laboral

Carla

Cals Flares ha estat la meua primera casa pròpia, és a dir, el primer espai que vaig ocupar deliberadament, un espai que, lluny dels convencionalismes familiars em va permetre establir un primer contacte amb l’emancipació

Carla García

Sara

Per a mi Cals Flares ha sigut un espai on he pogut conèixer gent, participar i aprendre en tallers com cerámica o Chi-kung.

Sara Cerezo Benichou
Il·lustradora

Sandra

Necessitem espais com Cals Flares. Necessitem espais de llibertat i d’autogestió per a enfortir-nos com a comunitat.

Sandra Obiol i Francés
Professora de la Universitat de València i regidora de Guanyar Alcoi.

Ana

Cals Flares da un aire fresco y liberador al barrio del Partidor y a la ciudad de Alcoi. Se trata de un sitio autogestionado donde prima la solidaridad y el apoyo mutuo entre personas y asociaciones.

Ana Herrero
Ingeniera

Gabriel

Cals Flares és un punt de trobada del col·lectivisme social del meu barri, ahí he descobert i conegut moltíssimes propostes que no tenen lloc en altres espais, és un espai que aposta per la diversitat i la inclusió de tot tipus de gent i projectes.

Gabriel Soler
Tècnic de so

Carmen

Magnífica iniciativa cultural i social, necessària! Projectes d’aquest tipus haurien de ser fomentats i recolzats per tots.

Carmen Castanyer Gisbert
Dissenyadora

Jesús

Molt significatiu: desallotjar Els Flares per a engrossar el passiu dels bancs…

Jesús Lara Jornet

Miguel

Cals flares és un punt de trobada, un centre de sinèrgies on tot es fa sense cap interés econòmic, sinó amb l’interés de teixir xarxes socials i de suport mutu. I això hui en dia és molt de valorar.

Miguel Miranda
Enginyer agrònom

Mauro

Cals Flares és un espai obert i autogestionat de referència per a molts veïns i veïnes d’Alcoi que aposta per donar vida a un barri abandonat per les administracions públiques (el Partidor) amb actes lúdics, culturals, socials i educatius.
No volem que Cals Flares es convertisca en un habitatge més buit del ‘Banco Malo’. Volem un barri viu i el volem amb un Cals Flares del seu veïnat!

Mauro Colomina i Soler

Abel

Ca’ls Flares ha sigut per a mi un espai on poder conèixer gent del barri, creant llaços d’amistat i culturals.

Abel Prats Pascual

Jordi

La tasca desenvolupada per Cals Flares és un “actiu” real per a la ciutat d’Alcoi.

Jordi Segura Soler
Professor

Col·lectiu Antifeixista

En solidaritat amb totes aquelles que lluiten la vida a tot arreu, per les que creeu espais per propiciar l’autoorganització i la revolució social. Per tants anys de llum a Alcoi. I, sobretot, per ser un exemple més d’això que ja no ens serveix que ens alimenten molles ni el p sencer, que ara conreem nosaltres el blat i produïm la nostra massa mare, construïm el nostre forn i fem el nostre propi pa. Eixa és l’essència, eixe és el camí. Seguim!

Col·lectiu Antifeixista de la Safor

Pau

A Cals Flares he pogut participar en jornades d’activisme, concerts, obres de teatre, de titelles, presentacions de llibres i un munt de coses que no han tingut cabuda en cap altre lloc d’Alcoi. Més de 10 anys fent barri i apropant gent i generacions de persones pel seu activisme i compromís social. Llarga vida a Cals Flares!

Pau Martínez Ferre
Dissenyador gràfic i artfinalista

Marina

Hem de donar suport a aquells projectes que es preocupen de les persones, del seu enriquiment cultural i personal.

Marina Lledó Gonzalez

Felip

Alcoi no es pot permetre perdre Cals Flares. Un espai de lluita, de resistència, d’aprenentatge i de germanor que planta cara a la grisor imperant.

Felip Pineda
Periodista i gestor cultural. Exllibrer a Detroit Llibres

Javi Chispes ‘meets’ Pau Love

No hay libertad sin acción, el resto es pura ficción. Necesitamos viviendas. Necesitamos locales. Necesitamos con urgencia bonitos y grandes centros sociales.

Javi Chispes 'meets' Pau Love
Duet musical

Miquel

Cals Flares es un espai social unic al Partidor que es deu conservar, ja que li dona un valor increible al barri gràcies a totes les activitats socials i educatives que ahí es desarollen. La especulació inmobiliària no ens pot privar d’aquestos espais.

Miquel Segui Garcia
Enginyer

Sandra

Cals Flares ha suposat un punt de trobada amb gent que comparteix els mateixos interessos

Sandra Ballester
Tècnica en farmàcia

Maite

Si deixem anar Cals Frares, deixarem anar un poc de nosaltres, de la nostra cultura de carrer, d’eixa llum tan especial vora el riu, les vesprades en la Cafeta eixes hores entre hores, twinlight… Sempre han sigut un punt d’encontre amb xiquets corretejant, jugant com abans, sense temps, sense preocupacions, la música de fons, moltes vegades en directe i amb bon ambient. Si perdem Cals Flares pedrem tots una part nostra, un punt de reencontre on el temps s’atura al ritme de la música i els nostres fills son més lliures.

Maite
Mare i mestra

Mauro

Cals Flares és per a mi un referent del pensament llibertari de les comarques centrals i un dels millors llocs culturals d’Alcoi

Mauro Climent Pastor
Psicòleg, entrenador d'hoquei patins i soci de plataforma per la llengua

Priscila

Un espai pn compartir art, cultura i pensament crític, i desenvolupar un sentiment de pertenença i experiències en comunitat.

Priscila Calatayd
Professora d'universitat

Pelandruska

Per a nosaltres Cals Flares és una altra flor de marge. Un espai cultural perifèric, fora del circuït de programació cultural institucional habitual, on crear bons vincles entre bona gent.

Pelandruska
Grup de música

Nando

Per a mi Cals Flares represneta un lloc de dinamització del barri per als joves i per als no tant joves. Un espai inclusiu i obert per a tots.

Nando Andrés
Informàtic

Llúcia

Per a mi Cals Flares és un espai que ha reviscolat el barri amb moltes propostes: cicles de cinema, jornades, talers, concerts… On he compartit molts bons moments.

Llúcia Palacios
Metgessa de família

Diego

Tancar Cals Flares suposaria un pas més, l’enèsim, cap a l’agònica mort del Centre Històric d’Alcoi

Professor d'història a l'IES Andreu Sempere. membre de l'associació de veïnes i veïns de La Sang

Penélope

Lloc on ens oferien cultura gratuïta de la mà de gent amb ganes de cuidar un lloc que estava caent.

Penélope Inmaculada Arroyo García
Diplomada amb ciències empresarials

Edurne

Cals Flares és un espai on conèixer gent del barri, fer lligams amb el veïnat i tot aquell interessat mitjançant sinergies culturals i socials amb activitats que realitzen al lalrg de l’any. Cals Flares contribueix a mantidre un barri viu davant unes polítuqes locals que no aposten per la salvaguarda d’aquest històric barri de treballadores i treballadors.

Edurne Vaello
Treballadora d'espai cultura, gestora cultural i membre de la_teixidora i El Guaret

Epi

Cals Flares espai elemental per la cohesió de multitud de disciplines culturals, un referent com pocs.

Epi Neuraska
Videoartista i performer

Raque

Per a mi Cals Flares ha sigut un espai per a conèixer i disfrutar d’una alternativa sociocultural molt necessària en aquest poble.

Raquel Serra
Fustera

Pablo

El Partidor te vida i Cals Flares és el seu cor!

Pablo Sirvent Pla
Tècnic de Qualitat i veí del centre

1873 – El Petroli

Diem No! Al desnonament de Cals Flares perquè la gent de l’alcoià necessitem un espai autogestionat i comunitari per demostrar que és possible revitalitzar el barri des de l’estima per la nostra cultura i el nostre patrimoni.
Cuidem Cals Flares, cuidem d’Alcoi!

Joaquim

Espais com Clas Flares mantenen edificis, fan poble i vertebren moviments veïnals. Tot el meu recolzament!

Joaquim Puerto i Rodriguez
Administratiu

Cristina

Recorde eixes vesprades tan agradables d’estiu, amb amics i rostres coneguts i desconeguts. Era reconfortant compartir tertúlies, disfrutar la música i apendre de les persones que allí es trobaven.

Cristina Pérez Olcina
Fitoterapeuta, quiromassatgista i osteòpata

Felip

Vaig ser un estudiant a Alcoi i Cals Flares ha sigut un espai diferent on he pogut conèixer gent que vivia al mateix barri que jo ademés de conèixer un poc més de la cultura i tradicions locals. Si cal, tornaré a Alcoi a defensar aquest espai de lliure expressió i cultura!

Felip Ruiz Montiel

Damià

Cals Flares és un espai cultural de primer nivell, on s’han donat la mà música, les arts plàstiques, el cinema, la dansa i les arts escèniques; on hem pogut escoltar conferències i debatre sobre tota mena de temes. Es en definitiva, una iniciativa socio-cultural absolutament popular i col·laborativa que arriba allà on les institucions no ho fan. És un deure democràtic defensar Cals Flares.

Damià Jordà
Artista i professor universitari

Alba

Cals Flares representa un espai únic al nostre barri, donant vida i fent de tots nosaltres una gran família. És un lloc de reunió i germanor on gent de totes les edats interactua i aprén, on es conviu amb harmonia i es duen a terme centenars d’activitats gratuïtes per als veïns i gent d’altres barris. Sempre m’he sentit molt acollida allí i si desapareix aquest projecte social deixaran al partidor sense un dels seus millor llocs de formació gratuïta i lúdica, rellevant al barri a un espectacle únicament atès en festes patronals, sense tindre en compte la gent treballadora que viu ací tot l’any.

Alba Paya Tiñena
Resident al centre desde fa 9 anys

Raul

Jo com a persona col·lectiva i solidària, mostre el meu recolzament a l’entitat Cals Flares. Aquesta entitat és necessària per a la vida social de la gent. Motiu pel qual no ha de ser causa d’especulació ni arbitrarietat.

Raul Ortiz

Salvador

Vaig viure els inicis de Cals FLares amb les companyes d’Alcoi, fou un projecte ple d’il·lusió i molta feina per a fer realitat el somni de l’autogestió i el suport mutu veïnal, amb el pas del temps el somni es va convertir en realitat, una realitat que ens volen furtar…

Salvador Gadea
Estudiant de comunicació audiovisual

Jordi

Done el meu suport a Cals Flares, com a referència d’espai okupat, que promociona diferents iniciatives i activitats desde la base social, autònoma i autogestionada. Un espai popular, ón l’autoorganització i l’assemblearisme son una constant determinant de l’espai. Per això crec que s’ha de defendre Cals Dlares, per a continuar siguent un lloc d’encontre i acció de diferents col·lectius i projectes d’autonomia populars, on es manté un a posició contrària a les institucions de l’Estat i el capital.

Jordi Belda
Pintor

Ovidi Twins

Per a nosaltres Cals Frares ha sigut un espai que sempre ha tingut les portes obertes i al que devem molts moments màgics. Som un grup de música que ha viatjat i ha vist prou coses com per dir que Ca’ls Frares és un d’eixos espais únics, necessaris i difícils de trobar.
Entenem que juga un paper clau per a un barri com el Partidor, però també per als col·lectius socials que treballen per millorar este món o per a totes les persones que han vingut de fora d’Alcoi i han necessitat un lloc acollidor on tocar o dormir.
Que ara es vulga tancar este espai per motius purament especulatius no té cap sentit i és una cosa que no ha de passar de cap de les maneres.

Ovidi Twins
Grup musical en guaret

Lydia

Calen més espais comunitaris autogestionats per la ciutadania arreu del PV. El poble per a qui l’habita!

Lydia Iniesta Turanzo
Estudiant

Planes Blanc-i-blau

Som una comarca que ha perdut tot el teixt cultural alternatiu i amb valors. Tot això s’ha de recuperar, una contracultura compromesa i que fomente uns valors com els de Cals Flares. Des de les grades del Collao i del nostre poble, salvem Cals Flares
Penya del CD Alcoyano del poble de Planes
Planes Blanc-i-blau

ATIPIKO INKONFORMISTA

En el barri obrer del Partidor, al cor àcrata de la ciutat d´Alcoi, resisteix un dels llocs on la coherència i el compromís enarboea pels bocacarrers. Ens pilla per sorpresa aquest desallotjament, que es podria dir “ilegal”,  ja que atempta contra la cultura, ètica i moral de moltes, i moltes persones, que des de algún punt del estat español, fins i tot, internacionalistes, han passat per este increible lloc màgic. Molts ànims i sabeu que teniu el meu suport.
ATIPIKO INKONFORMISTA
Cantautor llibertari

Andrea

Cal defensar espais alternatius on sentir-se  més un mateix, i poder fugir encara que siga per uns xicotets moments; d’aquest asquerós món que ens envolta.
Andrea Mayor

Maria

Per a mi Cals Flares és un espai on es permeten manifestacions artístiques i culturals necessàries per al poble d’Alcoi i la comarca. I no es pot deixar perdre aquest dret social nostre, força Cals Flares!!
Maria Vilaplana Ribes
Dissenyadora d'interiors

El Salmón

Un lugar imprescindible para la libre creación de cultura popular e independiente.
Ediciones El Salmón
Editorial independiente de ensayo

Jorge

Una entidad que ayuda a canalizar las acciones hacia una sociedad de apoyo mutuo.
Jorge Tortosa Cortes
Técnico electricista

Manel

Cal defensar espais col·lectius autogestionats que animen la vida cultural i social dels nostres pobles i barris. El meu suport.
Manel Rodríguez-Castelló
Escriptor

Erik

Gràcies per tant, entre totes ho farem tot. Solidaritat!
Erik Martin
Decidim DaDPV

Erika

Important per a tots els veins del barri.
Erika Herrero
Psicòloga

Ferran

Qualsevol espai autogestionat suposa un petit alleberament social.
Ferran Navarro
Dolçainer

Andreu Rubio

Ecologisme, cultura, manteniment el barri.
Andreu Rubio
Venedor cupons once

David

Cals Flares es aquell lloc màgic on la cultura s’encontra en un punt concret, on l’harmonia i la bona vibra es l’ànima del lloc.
David Botí Rubio
Músic, aux. d'infermeria, Tasoct i estudiant d'Edu. Social

Aitana

Reunió d’amics, cultura i opinions.
Aitana
Dissenyadora

Ximo

Serà una llàstima que un bon lloc i espai del nostre centre.. que está oferint i aportant diverses activitats culturals… A més de cuidar l’espai… En lloc de poder créixer passes a una ruïna i a mans d’un banc fantasma amb fins merament lucratius i immboliaris
Ximo Canet
Pintor

Zeta-A

La cultura és vida i aquest espai ens la regala
Zeta-A // Fem Rap
Cantant i organitzadora de Fem Rap

Antoni

Estic a favor de la recuperació d’espais privats i de la seua autogestió.
Antoni Infante
Coordinador de Decidim!

Ferran

Crec que els valors socioculturals i els seus herois estan en perill d’extinció
Ferran Rodes Gandia
Psicòleg, i de vegades cantautor

Pere

Una iniciativa cultural i de revitalització d’un barri no deuria poder ser mai desnonada d’un espai sense alternativa.
Ànim! Tot el meu suport!
Pere V

Salvador

Per democràcia, per solidaritat, per justícia social, per amor i per conviccions revolucionàries estic amb vosaltres companyes

Salvador Llinares i Quiles
Auxiliar de jardineria, secretari d'organització d'ERPV de l'Alcoià-Comtat, militant de CCOOPV

Marc

Totes som Cals Flares!!
Marc Montllor i Mira

Mariola

Crec que Cals Flares ha sigut un referent per al barri on s’ubica i ha sigut autogestionat i cuida’t tot aquest temps sent exemple de comunitat d’aprenentatge i convivència.

Mariola Miró Sánchez
Docent

Noemí

Cals flares ha sigut un punt de incontables activitats culturals concerts i col·laboracions en les que he participat i gaudit. Crec que el seu paper és fonamental i necessari en el barri.

Noemí Revert
Netejadora

Josu

Cals flares és sinónim de resistència a Alcoi i de programació cultural.
Si cau Cals Flares, cau una part important de l’Alcoi que estimem.
Josu Miró Pascual
Músic

La Fera

No podem permetre que la Sareb segueixca guanyant terreny al poble, i menys que ens lleve un espai de tots i per a tots i que dignifica el poble d’Alcoi.

La Fera CC
Col·lectiu Cultural

Rosa

Cals Flares dóna molta vida a un barri que ha deixat caure la política urbanística municipal des dels anys 80. Jo somie moltes voltes amb Ca Eloi, la casa on vaig nàixer que ja fa temps que la van convertir en un solar. No hauríem d’abandonar Cals Flares en mans de gent que no té més interés que l’especulació rapinyaire. 

Rosa Rufino
Mestra jubilada

Mariola

Crec que Cals Flares ha sigut un referent per al barri on s’ubica i ha sigut autogestionat i cuida’t tot aquest temps sent exemple de comunitat d’aprenentatge i convivència.

Mariola Miró Sánchez
Docent

Pau

Cals Flares, un lloc de cultura i llibertat, que ens en queden pocs! 

Pau Miró i Martínez
Professor d'universitat

CSOA L’Horta

Pot ser ara estaria en terra si no fos pel manteniment que ha tingut ,llocs buits en sobren, centres de trobada i de cultura en falten.
CSOA L'Horta
Centre Social Okupat i Autogestionat a València.

Mariola

Cals Flares és un espai vertebrador de cultura i oci, fomenta la solidaritat al barri, el localisme. Tot el meu suport a les companyes!

Mariola Sanchis
Promotra d'igualtat

Senyor Sellés

Flares és una gran família. Resistirem companyes!!

Senyor Sellés
Cantautor

APOC

Perquè necessitem espais autònoms i autogestionats a les nostres terres com ho és Cals Flares!

Acció POlítica del Comtat (APOC)
Col·lectiu Comarcal

Rita

Per a mi Flares ha significat un espai on compartir amb altres persones concerts, teatres, tallers de tot tipus, ioga,ceràmica, xerrades, i moltíssimes altres coses. Un lloc on trobar-se amb la resta de la gent del barri, un espai molt important per al barri del partidor.

Rita Mayor Sellés
Netejadora

Núria

He estat a moltes cafetes i em sembla un lloc cultural i social molt beneficiós per a la societat actual.

Núria Cortell Pérez

Samuel

En defensa d’un espai dinamitzador del nostre barri i en lluita per la cultura popular. Defensem Cals Flares!

Samuel Medina Leva
Veí del barri i membre de la Coordinadora Comarcal de JovesPV-Compromís

Daniel

No podem permetre que grans companyies especuladores destrueixin projectes socials que fan comunitat.

Daniel Ramos
Tècnic de so i audiovisuals

Ignasi

Els centres autogestionats son essencials per al desenvolupament dels barris i ajuden a crear una societat millor.

Ignasi Mora i Bataller

Josep

Per a què es quede com a centre social per a el/la que vulga anar lliurement.

Josep Cortell Barbera

Eloy

He viscut poc de la meua vida a Alcoi, però he pogut gaudir de muúsica en directe, de la seua biblioteca i d’algunes presentacions a Cals Flares. He trobat a molta gent que m’ha tractat amablement i he tingut sempre un sentiment d’acollida en aquest espai que per a mi és un lloc emblemàtic d’Alcoi i un projecte per a tota la població de la ciutat, seria una llàstima incommesurable que perguerem un element de resistència i organització ciutadana de la nostra ciutat, de tot cor gràcies i molta sort.

Eloy Sánchez Sempere
Treballador del camp

Mireia

Necessitem més espais com aquest en Alacant. Teniu tot el meu suport companys.

Mireia Aldeguer Espinilla
Guia de turisme

Lola

Creo que es necesario mantener este espacio para que siga con la actividad tan interesante que desarrolla.

Lola Espinilla Berastegui
Profesora, jubilada

Noelia

Espais culturals de llibertat que li facen front al monstre capitalista de l’especulació urbanística són tresors per a l’ànima que val la pena cuidar com si de l’última planta de la terra estiguerem parlant.

Noelia López
Educadora

Jordi

Trobe que ha sigut i és un espai necessari, model i obert a tots.
Ens calen més llocs com aquest en tots els indrets del nostre País.
SALUT I REPÚBLICA!
Jordi Parra Martínez
Aturat, però Activista

Carlos

Es un espai molt important per a desenvolupar el pensament crític.

Carlos Gomis Gutiérrez

Alfons VerdCel

Recuperar espais, “places” on el veïnatge, la cultura, l’activisme siguen el centre, encarant l’especulació territorial i la deixadesa de l’administració.

Alfons Olmo Boronat - VerdCel
Cantautor

Vicent

És important perquè ha sigut un espai per al desenvolupament d’activitats alternatives, cultura, música, no fan mal a ningú, ni molestar als veïns, ni a ningú. Un lloc on he pogut gaudir d’algunes d’aquestes activitats i sempre obert per a què col·lectius puguen reunir-se i fer allí activitats.

Vicente Belda Molina
Celador en un centre de persones en situació de dependència

Laura

Cals flares és un espai d’aprenentatge i cures. Un espai de llibertat i germanor, que és més que necessari en aquestos moments en els que molts col·lectius estàn dissolent-se perquè no poden mantindres, significant, que la lliure informació i l’associacionisme comencen a desaparéixer i les xarxes de sosteniment mutu (i per tant social) també. Cals flares fa bé, així de sencill, i que ho desallotgen no ajudarà a ningú, i a més, a més, deixaaàn que un lloc en el que hi havia vida , quede en l’oblit!

Laura Melero Verdú
Dissenyadora gràfica, cambrera, i explotada

Minerva

Per a mi, Cals Flares ha estat un lloc d’amor, de compartir temps amb gent bonica, d’aprendre, riure, conéixer una  forma de vida diferent, de respecte, de conéixer i veure l’art en tots els sentits !!  Espais com aquest donen vida al barri i a la gent del poble, i aquí és on es crea família.

Minerva Benedicto
Fotógrafa i Naturópata

Fernando de Andrés

Perquè Cals Flares és un espai viu i té que seguir vivint.

Fernando de Andrés Jordá
Dissenyador graphic, il·lustrador i amic

Carlos

L’espai dona alternatives que els òrgans locals i estatals no.

Carlos

Miriam

Cals flares com escola de vida, un espai on es replanteja el pensament, on es desenvolupa la cultura, on es fa créixer la comunitat per construir entre totes nous mons dins d’aquest.
Casa de totes.
Cals flares viu!
Miriam Doménech Santacreu
Artista multidisciplinar i mediadora artistica

Saginosa

Com a associació que es troba al límit pels pagaments del nostre espai i en  suport a tots els espais autogestionats que ofereixen un oci, aprenentatges i treball conjunte alternatius. Defenem l’espai de Cals Flares com a necessari per a la cultura de poble i la resistència veïnal que fomenta.

Col·lectiu Saginosa
Associació sociocultural

Laura

Sóc de les que opinen que una casa okupada és també un lloc a on lluitar per tots els drets humans que ens meireixem, on aconseguir la informació més neutral, més justa, més amplia, un lloc on sentir-se lliure d’expressar la teua resposta davant els problemes que a nivell local o nacional tenim com a societat. Molta força a l’okupació!

Laura Molina
Fotógrafa i videógrafa a SOT A TERRA

Aplec de La Marina

Des de l Àplec de la Marina tot el nostre suport. Ens solidaritzem en aquest espai cultural tan important per a les comarques centrals i sobretot per a la comarca de l’Alcoià. Força companys!

L'Àplec de la Marina

Batà

Cals Flares és una alternativa als models establerts.

Batà
Grup musical

Carles

Cals Flares és un espai necessari al nostre poble.

Carles Llinares i Rodríguez
Psicòleg i músic

Sandra

Un espai que he vist crèixer… Tantes vivències, personetes, activitats que han donat vida aquest projecte! Volem barris vius i combatius!

Sandra Soler
Artesana

Cristina

Perquè els espais intergeneracionals autogestionats són l’imprenta de posar la vida al centre,i aquesta és la única manera de que les vides siguen sostenibles i gaudides sense cap condicionat més que el desig de viure.
Cristina Soto Tarí
Infermera

Nerea

Cals Flares es punto de encuentro, es cultura, aprendizaje, huerta, comunidad de vecinos, red… Cals Flares es vida

Nerea Cortés
Treballadora social

Lucy

La cultura facilitada i creada per persones voluntàriament en el seu temps lliure, sense lligams ni pressions de caire polític, és la més necessària i essencial i la que més nodreix l’entorn del qual emergeix, ja què surgeix com a resposta orgànica directa a les característiques del mateix. Quan aquesta forma de crear cultura a sobre insufla de nova vida espais singulars què havien sigut deixats a l’oblit, encara té més valor. No permetem que l’especulació i la gentrificació s’instauri, per l’aprofitament econòmic a curt plaç d’una tasca d’amor i compromís de 13 anys què han fet més habitable, cohesionat i càlid el barri del Partidor.

Lucy Tcherno
Artista i gestora cultural

Jordi

Cals Flares ha sigut per a mi una llavor de llibertat,  un centre de dinamitzacio cultural autònom, un espai alliberat de l’especulació immobiliària, un lloc de creativitat  fora de la corrent dominant, un lloc de trobada, un referent a les comarques centrals de que altre món és possible.

Jordi Brotons

Bàrbara

S’ha de lluitar perquè continuen els espais okupats i autogestionats com és el cas de  Cals Flares.
Bàrbara Dorne
Estudiant a Alcoi

Marina

Contra l’especulació immobiliària

Marina Estela Palomero

Inés

Per la defensa de la vida comunitària!

Inés Hernández
Infermera

Carla

Un lloc únic són es juntem persones úniques que no es troben en cap altre lloc.
Carla Sanfrancisco
Cambrera

Javi

Cals Frares no només ocupa un lloc essencial en el teixit del barri que l’allotja que l’administració no ha sabut o no ha volgut ocupar. És molt més que això: és un punt de trobada per a col. lectius polítics i culturals i és un punt de partida alternatiu i necessari per a tot aquell que vulga passar la porta.

Javi Ferri
Pofessor

Antoni

Els espais com cals flares són imprescindibles per mantenir viu un teixit contracultural efectiu i real.
I bé, que és un espai preciós.
Antoni Jorge López
Cuiner

El Rebrot Bord

Entre especulació i negoci, i cultura popular i solidària, escollim la segona. Tot el suport als amics i amigues de Cals Flares, per la resistència i el desenvolupament d’espais crítics i transformadors.

El Rebrot Bord
Biblioteca Social

Jonathan

El delicte és que la millor casa del barri, estiga tancada.

Jonhatan Egea Chafer
Formatger

Laia

Fan falta més espais com Cals Flares!

Laia Invernon Sánchez

Maite

Cuando a un inmueble vacío y abandonado se le da un uso que beneficia a toda la comunidad, el ayuntamiento debe de intervenir para que siga teniendo ese uso.

Maite Mompó
Concienciados medioambiental

Joan

Dono tot el meu suport a Cals Flares i la seva lluita.

Joan Arimon Solà

David

Cals flares, és un espai de convivència i aprenentatge fantàstic al centre d’Alcoi, l’assemblea es súper respectuosa amb les veïnes i diria que té el suport de quasi totes elles, de vegades s’ha fet ús de l’espai com a vivenda per a famílies que estàven en risc d’esclusió social fins què van poder accedir a una vivenda digna. És meravellós!!!

David Calatayud Anduix
Xòfer tractoriste

AC Each One Teach One

Espai cultural alliberat que no es mereix aquest atac.

AC Each One Teach One
Oci Alternatiu

Tito Pontet

L’espai que durant tants anys, ha estat donant suport a la cultura. Lloc de trobada i lluita!

Tito Pontet
Grup de música

Ca Saforaui

Llarga vida als espais comunitaris i a Cals Flares, tot el nostre suport des de la Safor.

Ca Saforaui de Gandia
Centre Social Popular

Andrea

Cals Fares és un entorn social i familiar necessari per al desenvolupament comunitari i artístic d’Alcoi i els seus voltants.

Andrea Sisternes Tudela
Amiga de Cals Flares

Compartir Dóna Gustet

Un paradís que cal mantindre.

 

Compartir Dóna Gustet
Col·lectiu que busca el Comú

Marc

Un lloc de trobada incomparable que fa Alcoi un poble millor.

Marc Sempere Moya
Artiste. Aficionat a la pericana

Hort Comunitari de Carolines

Amb 11 anys d’història, ens sentim molt agermanats amb el CSOA Cals Flares, ja que som quasi espais coetanis i dels nostres membres han compartit moments allà intentant aprendre de lluites germanes.

Hort Comunitari de Carolines
Espai enjardinat de trobada veïnal i catalitzador de lluites del popular barri de Carolines d'Alacant

Rafa

Cals Flares és un lloc de trobada cultural màgic, càlid, alternatiu i imprescindible.

Rafa Segura
Actor i escriptor

David

La cultura i el coneixement és el que fa lliure un país. No som res si no defensem i suportem els espais on es desenvolupa aquesta cultura.
David Fenollar Belda
Dissenyador

Ángel

Cals Flares es uno de los últimos referentes de Alcoi,  en cuanto a su pasado  libertario, comunal y autogestionario, a la vez que un espacio resistente frente a esa memoria asfixiada. No soy alcoyano,  pero valoro como un tesoro que disfrutéis de un centro social situado simbólicamente en el Forn del Vidre, y creo que su desaparición significaría otra gran pérdida identitaria. Y la destrucción de esas  identificaciones siempre nos hace más incompletos.

Ángel Mora Castillo
Antropólogo e historiador

Santi

Un buen espacio para culturizarse y transmitir. Para crecer como personas. Faltan muchos espacios como este.

Santi Bataller Terol
Arboriste, veí i amant de la música

Paula

Per a mi és un lloc on he gaudit de fer ioga y exercici a l’horta i on hem dinat paella vegetariana y hem conviscut en armonia.

Paula Martín Juan
Artista

Ignasi

Estic cansat i trist de veure que Alcoi està perdent molts referents alternatius. Cada vegada hi ha més “postureo” i menys compromís per portar endavant una ciutat que era envejada arreu de tot el País. Cals Flares era de les poques coses que quedaven a Alcoi fora d’una cultura cada vegada més comercial i menys compromesa…per no parlar-ne de la situació d’abandonament que viu el centre… Molts ànims!

Ignasi Caballer Llorens
Músic i professor de català

Salvem l’Encatada

Solidaritat des de la nostra plataforma amb Cals Flares, una de les poques coses que queden que fan a Alcoi diferent, i únic. Suport des del nostre poble!

Plataforma en defensa del Barranc de l'Encantada a Planes

Carlos

Tot el meu suport des del nostre poble. Sóc de Sagunt i sempre m’ha impressionat el vostre barri, llàstima que comence a especular-se…. Una abraçada!

Carlos Caballer Ferruses
Mestre rural del CRA L'Encantada de Planes, Regidor a l'Ajuntament de Planes del grup Millorem Planes

Antoni

Com a integrant d’un hort urbà okupat, vos entenc i vos recolze. Ànims i a per ells! Els parareu els peus!

Antoni Tabernero Díaz
Professor d'institut de llengua catalana

María

Este espacio forma parte de la colectividad, del cuidado de su entorno, repartiendo conciencia.

María Alicia Gutiérrez
Talleres de cosmética natural

Rubén

No se dan cuenta. Ojalá nuestras palabras, gestos y luchas sean luz para ver la importancia de crear juntas un mundo menos productivo y competitivo, y más de escucha, hermandad y cuidado.
Rubén Robur
Maestro Aprendiz

Aroa

Cals Flares és un espai social i cultural totalment indispensable. Un treball de desenvolupament comunitari fet des del barri per al barri.

Aroa Lorente Hernández
Veïna d'Alcoi i TASOC

Andrés

Cals Flares pot donar cabuda a totes les activitats culturals i polítiques que no tenen cabuda a cap altre lloc d’Alcoi. És un espai alliberat per al lliure pensament i l’intercanvi d’idees.

Andrés Mazón Morales
Jornaler i activista

Miquel

Els millors capvespres de la ciutat es poden vorer des de la terrassa on es fan les cafetes  de Cals Flares.  He anat moltes vegades  a eixa hora i sempre ha estat un lloc amb bona ambient, bona gent i bona programació cultural.
Un exemple autèntic de convivència, tolerància i supervivència al marge de la realitat social que ens envolta.
Moltes gràcies Cals Flares!!!!
Miquel Fillol

Ana

Gràcies a Cals Flares he pogut promoure la meva música.
Ana Valor Pascual
TIS i cantautora

Lourdes

Cals flares es important ja que dona suport i visibilitat a la cultura en tots els seus àmbits.
Lourdes
TIS

Xavi

Cals Flares ha sigut per a mi un revulsiu cultural al barri del Partidor, per totes les activitats i reunions que han organitzat en els últims anys. Visitava eixe espai prou sovint quan era menut, perquè la meua iaia (DEP) era la tresorera de Cáritas, quan encara vivíem els franciscans. Jo solia acompanyar-la per a organitzar les comandes i distribuir aliments entre la gent que més necessitats tenia al barri.  
Després, més endavant, una vegada ja okupat, vaig poder col.·laborar amb l’espai de diverses maneres: co-organitzant cafetes amb Radioaktiva, amb la Xarxa Agroecològica, el Taller de Soldadura, bàsicament tocant la guitarra o fent de dj… però també cuinant, netejant i “lo-que-feia-falta”. 
Però més enllà de l’espai, que és una passada, les que han fet possible eixa transformació al barri han sigut totes les persones compromeses que de manera autogestionada li han donat vida proposant i posant en marxa iniciatives culturals (xerrades, concerts, sessións de dj, presentacions de llibres…) 
Salvem Cals Flares!
Xavi Ortega
Professor a l'UV

Cerveses Lluna

Un espai ple de cultura i d’aprenentatge que es manté en peu gràcies a les persones que li donen vida. No com la resta de cases buides que, tenint propietaris,  veiem caure any rere any… només cal fer una passetjada pel barri. Què farà la Sareb? Canviar el pany i deixar-la caure? Salvem Cals Flares!!

Cerveses Lluna
Cooperativa alcoiana

90 GRADU

Hacen falta centros sociales autogestionados con independencia a las instituciones como CALS FLARES

90 GRADU LAN TALDEA SLU
Empresa de treballs verticals

Xàbia En Moviment

Alguns dels membres coneixem personalment Cals Flares i tota la seua gran acció que fan. Tota l’assemblea compartim la importància d’aquesta llavor i com d’important és el suport mutu.
Xàbia En Moviment
Col·lectiu d'acció social d'àmbit local de Xàbia

Marcel·la

És important seguir tenint hivernacles culturals.
Marcel·la Payà Senabre
Emprenedora moda sostenible

Taller 21

Els llocs autogestionats mereixen quedar-se perquè els crea la gent sense interessos perversos econòmics, sinó com una necessitat social. I això no es toca!
Taller 21
Espai creatiu

Golpe de Estado

Sempre amb la Cultura lliure! Força Clas Flares!
Golpe de Estado
Grup de punk

Maria

Cals Flares és un lloc de comunitat, suport, col·lectivitat i cultura. Defensem-lo!
Maria Ferrer
Estudiant de Medicina

Jairo

Sense cultura el món no val la pena
Jairo Ferràndiz Santamaria
Estudiant d'informàtica

Alex

Les inmobiliàries no haurien d’existir
Alex Yañez Rovira
Bioconstructor, obrer

Carlos

Cals Flares és el cor que amb més força batega en aquesta provincia. No podem deixar que s’apague
Carlos Fernádez Ubide
Ciutadà d' Alacant

Lluís

Els espais on ja hi ha vida no es poden expropiar!
Lluís Antolí
Antropòleg i professor de FP

Joana

Cals Flares, ha sigut un punt de retrobament de la cultura del nostre poble.
Joana Climent Payá
Arquitecta Tècnica, veïna d'Alcoi

Vicente

És important conservar espais de debat i  convivència democràtica en unes societats on tot és consumisme i depredació de medi ambient. No soc d’Alcoi ni hi visc, però teniu tot el meu suport.
Vicente Marqués Carbonell
Cuiner

DTOT_UNPOC

No poden desaparèixer aquests centres.
DTOT_UNPOC
Estudi creatiu

Carlos

Necessitem opcions lliures en les que no entre el consum desmesurat com a part essencial i on la que la col·lectivitat siga una forma viable de gestió.
Carlos Millan Verdú
Mestre

Ca la Mera

Des de l’Ateneu Popular Ca la Mera d’Ontinyent, a la Vall d’Albaida, donem suport a les iniciatives que es viuen al Centre Social Okupat i Autogestionat Cals Flares. Perquè el que fan és donar vida a la vida, perquè mostren que no sols és possible una manera diferent de viure sinó que és del tot necessari recuperar la ciutat i fer-la habitable.
Des de l’autogestió, des de la responsabilitat de l’aprenentatge compartit, tot i les dificultats que tenim a qualsevol lloc, s’han de buscar alternatives que qüestionen el poder, que cuiden les persones i que servisquen per poder viure amb dignitat.
Fons d’especulació immobiliària com la Sareb, desnonen gent de les seues cases cada dia; també ataquen projectes autogestionats com Cals Flares o el Centre Social l’Horta al barri de Benimaclet a València i a molts més llocs. 
Davant d’això, a Alcoi i a les Comarques Centrals necessitem iniciatives com la de Cals Flares que aposten per la vida comunitària i per aturar l’especulació i la pressió dels poderosos sobre les nostres vides. Fora la Sareb!
Tot el nostre suport i estima a Cals Flares!
Ca la Mera
Ateneu Popular (Ontinyent, La Vall d'Albaida)

Adhereix-te al manifest

12 + 11 =

*Les adhesions i els textos que les acompanyen s'afegeixen manualment, tingueu paciència. Gràcies
Si tens problemes per adherir-te, envia un correu a calsflares@gmail.com